Parkinson Café in teken van beweging

ZEVENAAR - Dinsdag 15 mei is iedereen van 14.00 tot 16.00 uur welkom in Parkinson Café Zevenaar aan de Hunneveldweg 12 in Zevenaar. De bijeenkomst staat dit keer in het teken van bewegen. De bezoeker maakt kennis met PWR! en Sparking Boxing.

Sparking Boxing is een non-contact boxing speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson. Door dit 'boksen', zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze vorm van lichaamsbeweging, waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat draagt bij aan het verminderen van de Parkinson symptomen. Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. De demonstratie wordt gegeven door Alex Hoogveldt, zelf Parkinsonpatiënt.

PWR! - Find out what you can, get better, stay better! Power Wellness Recovery is een oefentherapie, fitness- en wellnessprogramma uit Amerika. Het is gericht op het verminderen van inactiviteit, op het verbeteren en behouden van motorische en niet motorische symptomen. Jacqueline Willems en Anette Stelwagen zijn gecertificeerd PWR! Therapeuten en zullen de bezoeker laten ervaren welke mogelijkheden deze therapie- en fitnessvorm kan bieden.

Om een Parkinson Café bij te wonen hoeft men geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. Graag opgeven vóór 12 mei per e-mail op info@liemerije.nl of per telefoon op 088 0441999.