Samenwerking Ruil & Reparatie Kring

en SchuldHulpMaatje Duiven - Westervoort

DUIVEN/WESTERVOORT - Op 2 mei gaat de samenwerking Ruil & Reparatie Kring De Liemers en SchuldHulpMaatje Duiven - Westervoort van start, dit met een officieel tintje door wethouder Johannes Goossen.

Om het voor mensen met een hulpvraag gemakkelijker te maken, is er vanaf 2 mei elke eerste woensdagmiddag van de maand een Maatje aanwezig van 13.30 tot 15.00 uur bij Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers. Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. "Heeft u vragen of wilt u hulp, dan kunt op de woensdagmiddag bij ons langskomen. Ook voor vragen over belastingaangifte, een brief die men niet kan lezen, kortom met vele vragen kunt U op de woensdagmiddag langs komen."

Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel. Een Maatje heeft een training gevolgd om dit te kunnen doen en er is jaarlijks een bijscholingsprogramma. Maatjes weten dus waar ze mee bezig zijn.

De doelstelling van dit project is het vergroten van de zelfredzaamheid van de hulpvrager door middel van het bieden van sociale en praktische ondersteuning. Dat willen ze bereiken door hulpvragers te koppelen aan een vrijwilliger, een Maatje die hem/haar sociale en praktische ondersteuning aanbiedt.

"De koffie/thee staat altijd klaar, en wilt u een gesprek dan kan dit geheel vrijblijvend en in een aparte ruimte één op één met een Maatje." Natuurlijk zijn de eigen vrijwilligers er voor reparaties van elektrische apparaten, kleding, fietsen, et cetera van 13.00 tot 16.00 uur in De Boomgaard Schoolstraat 9 in Duiven (www.ruilkringdeliemers.nl - www.maatjesvoorelkaar.nl).