Klussendienst van start

op Gelders Eiland

LOBITH - De sociaal werkers krijgen steeds meer vragen binnen van inwoners, die iets niet zelf kunnen. Bijvoorbeeld inwoners die het niet (meer) lukt het gazon te maaien, een lamp of schilderij op te hangen of de zolder op te ruimen.

Er zijn inwoners die graag een praatje zouden willen maken en een maatje zoeken om af en toe samen iets mee te ondernemen. Of mensen die naar het ziekenhuis moeten en geen vervoer of begeleider hebben; er zijn allerlei klussen. Eilanders staan erom bekend veel voor elkaar te willen betekenen. De Klussendienst Gelders Eiland biedt inwoners de gelegenheid zich nuttig te maken, zonder meteen een langlopende relatie of vrijwilligerscontract aan te willen gaan.

Een overzicht van de actuele klussen wordt op de ramen gehangen van elk dorpshuis en zijn te vinden op de facebookpagina onder de naam Klussendienst Gelders Eiland. Klussen kunnen worden aangemeld op het wekelijks spreekuur, dat medewerker Mandy Rutten verzorgt op maandag van 14.00 tot 15.00 uur in het dorpshuis in Lobith. Bellen kan naar 0316 542794 en mailen naar m.rutten@caleidoz.nl.

Inwoners die best af en toe een klusje willen doen, kunnen zich ook bij Mandy aanmelden. Zij koppelt klussen en klussers aan elkaar en fungeert alleen als tussenpersoon. De Klussendienst werkt gratis en is tot stand gekomen dankzij het Innovatiefonds van de voormalige gemeente Rijnwaarden.