Geheugenspreekuur in Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 9 mei wordt van 10.00-11.00 het geheugenspreekuur gehouden in De Hooge Bongert', De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar, die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: (088) 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundi­ge uw vragen. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook bijvoorbeeld over uw partner of één van uw ouders. Elke bezoeker krijgt een boekje met geheugentips.

Waarom het geheugenspreekuur? Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Jongeren maken zich daarover geen zorgen, maar ouderen denken al snel aan dementie. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.