(Foto: Stephen Frears)
(Foto: Stephen Frears)

Het Filmhuus vertoont ´Victoria and Abdul´

WESTERVOORT - Het Filmhuus vertoont op woensdag 9 mei in Huize Vredenburg in hartje Westervoort de film ´Victoria and Abdul´, een waargebeurd verhaal.

De film gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Engelse koningin Victoria, tevens keizerin van India, en de Indiase bediende Abdul. Hij komt voor haar gouden jubileum naar Engeland als tafelbediende en klimt in korte tijd op. Tegen de zin van de hofhouding in wordt hij haar leraar, secretaris en vertrouweling.
Dit historisch kostuumdrama sleepte met Judi Dench in de hoofdrol nominaties voor vele awards in de wacht en is een genot om te zien. De film is geregisseerd door Stephen Frears, ook wel bekend om zijn film The Queen.

Programma
Om 19.30 is iedereen van harte welkom in Huize Vredenburg. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. Er is een ringleiding aanwezig voor slechthorenden met een hoortoestel.

Tickets
Om zeker te zijn van een plekje wordt het aangeraden kaartjes te reserveren op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.