Dansavond voor 55-plussers bij Jan en Jan in Didam

DIDAM - Op maandag 30 april vindt de maandelijkse dansavond plaats voor allen die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt. De Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk is de organisator van deze avond. Deze begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur.

Het bekende orkest Keep Movin verzorgt de prachtige dans- en luistermuziek. In zaal Jan en Jan, Lieve Vrouweplein 4 in Didam is dan ook volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Het laatste is goed voor lijf en leden, immers bewegen is erg gezond! Het bestuur nodigt allen uit, ook die personen die nog niet betrokken zijn bij het Senioren Kontakt.

Voor informatie kan men contact opnemen met: Annie Clappers, 0316 224378 en Henk Boerstal, 0316 223885.

Open kerk in Zevenaar

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 4 mei van 14.00 tot 16.00 uur zal de Ontmoetingskerk aan de Marktstraat in Zevenaar open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 eens van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de protestantse gemeente in Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk waarschijnlijk niet van binnen bezichtigd. Dit terwijl het interieur zeker een bezoek waard is. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard.

Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is die middag welkom.