Afbeelding
Foto:

Boot- en fiets-excursie

Schenkenschans

TOLKAMER - Op zondag 6 mei houdt Stichting Toeristisch Informatiecentrum 't Gelders eiland. in samenwerking met de Heimatverein Schenkenschanz een boot- en fietstocht vanuit Tolkamer naar het voormalige vestingstadje Schenkenschans.

Via het Bijlands Kanaal en het Vossegat voert een boottocht de deelnemers met hun fiets naar deze voormalige vesting. Vervolgens worden de deelnemers bij een rondgang van een uur door Melkerin Änneke Schenk over het ‘eiland’ Schenkenschans geleid en hoort en men veel over de 425-jarige geschiedenis van dit voormalige vestingstadje. Als afsluiting van deze excursie genieten de deelnemers in café Schanz in het dorpshuis Die Alte Schule van rijkelijke ‘Kaffee und Kuchen’.

Vervolgens vertrekt men op eigen gelegenheid per fiets via een fraaie fietsroute door het natuurgebeid Salmorth naar Griethausen om via het veerpontje Millingen-Pannerden (kosten exclusief) of via de Rijnbrug bij Emmerik weer naar het Gelders Eiland terug te keren.

De kosten zijn vijftien euro per persoon. Inschrijving voor deelname kan tot en met 2 mei via de website www.gelderseiland.nl of via 0316 769024. Ingeschreven kan worden voor de afvaart van 9.00 of 11.00 uur. Op zondag 6 mei dienen de deelnemers zich voor de afwikkeling van de inschrijving vanaf 8.30 uur te melden bij het TIC, Rijnstraat 18 in Tolkamer.

In verband met een te lage waterstand in het Vossegat/Altrhein is het mogelijk dat deze activiteit afgelast moet worden. Hiervoor kan men de website tot op de dag van vertrek raadplegen.