Afbeelding

Expositie in de Galluskerk

ANGERLO - In de Galluskerk aan de Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met textiele panelen van Sybrecht Bosker en sieraden van Mirjam Welling.

Sybrecht Bosker maakt textiele panelen. Wonend aan de Veluwezoom is de natuur in al zijn facetten een belangrijke inspiratiebron voor haar. Bij haar textiele panelen wordt onder andere gebruik gemaakt van zelfgemaakt zijdevlies, een transparant materiaal, dat dient als ondergrond. Hierop wordt geschilderd en vervolgens wordt het verder uitgewerkt met hand- en/of machineborduurwerk. Tevens verwerkt zij soms keramiek en/of organische materialen in deze textiele doeken.

Mirjam Welling heeft ze zich ontwikkeld als ontwerper van sieraden en accessoires. Mirjam heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld door te experimenteren met diverse technieken en materialen. Zo worden zilver, titanium, koper en andere metalen toegepast waaraan kleurrijke polymeerklei, horlogeonderdelen, hars, textiel of glas zijn toegevoegd. Ook (half-)edelstenen worden gebruikt, voor een deel zelf opgegraven in Duitsland. Door deze materiaalkeuze ontstaan unieke, spannende en speelse ontwerpen.

Trudy Dijkstra is hart en nieren is Trudy fijnschilder; ze werkt voornamelijk met olieverf op paneel. Altijd op zoek naar verfijning van techniek blijft zij studeren. Centraal in haar werken staan dieren, soms aangevuld met stillevens of met een abstracte achtergrond. Een stilleven is een uitdaging in het schilderen van hout, porselein, glas of emaille. Echter dieren schilderen zit haar zo in het bloed dat ze aan elk stilleven zijn toegevoegd; zij noemt dat 'Stil & Leven'.

Afbeelding
Afbeelding