(foto: Cor Frensen)
(foto: Cor Frensen)

Donderdagavond...

HUISSEN - Het is weer donderdag en dan komt de vraag: 'Ga je vanavond hardlopen'. En dan is het aan mij om het juiste antwoord te geven of een goede smoes te vertellen. Het is jammer dat ik al zo lang loop, want dan worden de smoezen meteen herkend. Geen smoes, geen weeralarm of onweer, Jammer of toch niet?

Even na half acht ga ik me in mijn loopkleren hijsen. Ik sta dan nog niet positief achter de genomen beslissing. Het is vaak even goed kijken wat aan ga trekken. Ik vind het niet zo van belang hoe ik er uitzie, als ik maar wel goed 'op het weer gekleed' ben.

Wel, de eerste horde is genomen, de juiste kleding is gekozen. Even later ben ik omgekleed, nu de tweede stap, naar buiten en in de benen. Op naar De Brink. Het is wel duidelijk dat ik mezelf nog wat moed moet inspreken. Voordat ik de straat uit ben voel ik al dat het goed zit. Ik kom weer op snelheid en mijn hele lijf is weer ingesteld op hardlopen. En zoals vaker het geval is kan ik dan niets anders meer doen. Multi-tasken is niet mijn ding. Dus verdwijnen alle mindere gedachten als sneeuw voor de zon en richt ik me nog maar op dat ene voor het komend uurtje. Hardlopen. Als de start erg moeilijk was, beloof ik mezelf een biertje bij thuiskomst. Dat helpt me door de dipjes heen. Heerlijk om toch gelopen te hebben.

Reageren? Pheidippides.loper@gmail.com.

Een hele triatlon in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen

BETUWE - Op 24 augustus gaat de hele triatlon voor de eerste keer van start in het gebied rondom de Rijkerwoerdseplas.

De deelnemers zullen eerst 3,8 km zwemmen dan gaan ze 180 km fietsen (4 x45 km) om vervolgens nog een hele marathon te volbrengen van 42.2 km. Om vervolgens onthaald te worden aan de finish voor de prestatie van topformaat. We gaan er een waar festijn van maken. Wil je hier graag onderdeel van zijn als deelnemer, vrijwilliger of supporter kijk dan eens op www.gelreman.nl; https://www.facebook.com/events/356086308531967/?ti=icl