Sportcafé

LINGEWAARD - Ben je actief binnen een sportvereniging in Lingewaard of draag je de sport een warm hart toe? Wil je inspiratie opdoen, andere verenigingen ontmoeten, op de hoogte blijven van de gemeentelijke ontwikkelingen en je stem laten horen? Meld je dan aan voor het sportcafé!

Agenda:

1. Opening/rondleiding door Sportsereen
2. Special Sports Event
3. Voorkomen Pesten & Discriminatie
4. Stand van zaken Sportbeleid
5. Een Lingewaards Sportakkoord!?
6. De gemeente aan het woord
7. Mededelingen

Het sportcafé vindt plaats op 12 november om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij Sportcentrum Sportsereen, Blauwenburcht 3 in Huissen. Het sportcafé wordt georganiseerd door Lingewaard Sport! Het platform voor en door sportverenigingen.

Aanmelden kan bij Nick van der Ham van Stichting Welzijn Lingewaard via n.vanderham@swlingewaard.nl

MS Fonds zoekt

collectanten

in Angeren

ANGEREN - In de week van 19 tot en met 24 november is het de landelijke collecteweek voor het MS Fonds. Voor Angeren is het coördinatieteam nog op zoek naar enthousiaste collectanten.

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.

Tijd en zin om te collecteren voor het MS Fonds? Neem dan contact op met Caren Borgers (06 51894076) of Gea Boerboom (0612300088).

Open Eetcafés

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Iedereen kan terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Maandag 12 oktober - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5 in Gendt

Dinsdag 13 oktober - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel

Donderdag 15 november - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5 in Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17.00 uur open. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt (088 2552555). Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.