(foto: Cor Frensen)
(foto: Cor Frensen)

Pheidippides Loper: Donderdagavond

HUISSEN - Het is weer donderdag en dan komt steeds de vraag… Ga je vanavond nog hardlopen. En dan is het aan mij om het juiste antwoord te geven of een goede smoes te vertellen. Het is jammer dat ik al zo lang loop want dan worden de smoezen al snel herkend en als zodanig ter zijde geschoven. Geen smoes, geen weeralarm of onweer, Jammer of toch niet?

Even na half acht ga ik dan toch naar boven om me in mijn loopkleren te hijsen. Ik sta dan nog echt niet 100 procent positief achter de genomen beslissing. Het is vaak even goed kijken wat ik uit de stapel loopkleren die avond zal trekken. Ik vind het niet zo van belang hoe ik er uitzie, als ik maar wel goed 'op het weer gekleed' ben. We lopen in een groep en dan val je als individu niet zo erg op.

Wel, de eerste horde is genomen, de juiste kleding is gekozen. Even later ben ik omgekleed, nu de tweede stap, naar buiten en in de benen. Op naar De Brink. Het is wel duidelijk dat ik mezelf nog wat extra moed in moet spreken. Voordat ik de straat goed en wel uit ben voel ik al dat ik een goede beslissing genomen heb. Ik kom weer wat op snelheid en mijn hele lijf is weer ingesteld op hardlopen. En zoals bij mij vaker het geval is, kan ik dan niets anders meer doen. Multytasken is niet mijn ding. Dus verdwijnen alle minder leuke gedachten als sneeuw voor de zon en richt ik me nog maar op dat enen voor het komend uurtje. Hardlopen. Als de start erg moeilijk was, beloof ik mezelf onderweg dat ik, als ik thuis kom een biertje mag. Dat helpt me meestal door een dipje heen. Heerlijk om toch gelopen te hebben.

Geen bingo...

HUISSEN - De volgende bingo van KBO Huissen van 22 november kan niet door gaan in Sancta Maria.

Want op die dag vindt de opening plaats. "U bent allemaal wel uitgenodigd om er een kijkje te komen nemen." De eerstvolgende bingo is in december.