Succesvol evenement

op Fort Pannerden

DOORNENBURG - Hoe Jan Soldaat een koude Nacht doorbracht op Fort Pannerden in 1890 een groot succes. Geslaagd evenement in het donkere fort met buiten een prachtige sterren hemel. Op zaterdag 27 oktober hebben bezoekers het leven op Fort Pannerden kunnen ervaren zonder elektrische verlichting.

Het was er koud, nat, donker, maar ook spannend en geheimzinnig. Want dat was het in 1890! Werkzaamheden werden verricht bij verlichting van olielampen, die licht en schaduwen wierpen door de lange gangen en in de manschappenverblijven. De bezoeker heeft deze sfeer kunnen proeven door een route langs soldaten die hun werkzaamheden verrichten of de verveling verdreven met spelletjes en muziek maken in de diverse lokalen. Hun zonden werden vergeven door de aalmoezenier in het Commandantenverblijf.
Tenslotte: het uitzicht boven op het fort onder de fonkelende sterrenhemel was weergaloos; wat een zicht op de door ons te verdedigen wateren! Vrijwilligers van het fort hebben dit evenement mogelijk gemaakt en heten u ook welkom overdag. Zie www.fortpannerden.eu.