Ingezonden brief

Karton weg, piepschuim blijft

Hiermee wil ik reageren op de ingezonden brief van de heer of mevrouw J. Durant uit Huissen in Hét GemeenteNieuws van woensdag 24 oktober j.l.

De heer of mevrouw Durant ergert zich aan het feit dat papierophalers wel het papier meenemen maar niet het piepschuim en dat zij niet verder kijken dan hun neus lang is, dom en gemakzuchtig zijn, niet goed nadenken en op winstbejag uit zijn.

Papierophalers, het woord zegt het al, komen papier ophalen en niet de rommel, die deze of gene zo maar langs de weg fli.....(neen, niet dat woord, laten we het netjes houden) zetten. Wie kijkt hier nu niet verder dan hun neus lang is en is dom (om de woorden van de heer of mevrouw Durant te gebruiken), wie laten zich leiden door gemakzucht, winstbejag en denken niet goed na? De papierophalers, de heer of mevrouw Durant óf hun buurman of buurvrouw? Piepschuim hoort in de container voor het overige afval en niet bij het oud-papier. Maar ja, die container is met piepschuim snel vol en het ledigen daarvan kost geld. Een tv van honderden euro's is zo gekocht en doen we niet moeilijk over maar het ledigen van een container kan wel 4 euro kosten en dat is kennelijk (te) veel geld. Neen, meneer of mevrouw Durant, ú kijkt niet verder dan uw neus lang is. U moet de papierophalers hier niet op aanspreken maar uw buurman of buurvrouw. Zij plaatsen het papier én het piepschuim aan de straat en de papierophalers zijn er alleen maar om het papier op te halen. En winstbejag, is het spekken van de verenigingskas door vrijwilligers winstbejag?

Wim van Baal (een papier-ophaler)