Oprichting van de Stichting door Notariskantoor Van Schaik. (foto: Notariskantoor Van Schaik)
Oprichting van de Stichting door Notariskantoor Van Schaik. (foto: Notariskantoor Van Schaik)

Tweede buurtspeelplein

Jenaplan IKC Donatushof

BEMMEL - Het succes van buurtspeelplein ‘de Torteltuin’ in Bemmel (Dr. Hoijngstraat) krijgt een vervolg. Een aantal enthousiaste ouders heeft samen met de school het plan opgepakt om ook het schoolplein aan de Flierenhofstraat om te toveren tot een uitdagend en natuurlijk schoolplein.

Het schoolplein krijgt een vergelijkbare uitstraling als het plein aan de Hoijngstraat. Het plein zal voor iedereen toegankelijk zijn. Doel van dit nieuwe plein is om een natuurlijke en groene speelomgeving te creëren waarin kinderen uitgedaagd worden om te spelen, bewegen, te ontdekken.

Omdat de huidige middelen van de school niet toereikend zijn hebben ouders ‘Stichting Buurtspeelplein Donatushof’ opgericht. Doelstelling van de stichting is om fondsen in te zamelen voor de aanleg van het nieuwe plein. Hiervoor is 65.000 euro nodig.


‘65.000 euro is een groot bedrag maar met inzet van kinderen, ouders, wijkbewoners, de gemeente, lokale en landelijke instanties denken wij dat het haalbaar is’ aldus de stichting. De kinderen van Donatushof hebben loten verkocht voor de Jantje Beton loterij. Maar sponsoren en subsidies zullen de grootste bron van inkomsten moeten vormen.

"Graag doen wij een oproep aan bedrijven of individuen die dit project een warm hart toedragen en ons initiatief willen steunen. Onze dank gaat nu al uit naar Notariskantoor Van Schaik, SNS bank en ProcesPartners. Zij hebben kosteloos geholpen bij het oprichten van de stichting, openen van de bankrekening en het realiseren van de website. Nieuwsgierig? Kijk op www.buurtspeelpleindonatushof.nl."