QR code enquête. (door: Emiel Maters)
QR code enquête. (door: Emiel Maters)

Privacy-onderzoek

in gemeente Lingewaard

LINGEWAARD - "Wij zijn Emiel en Syb van het Overbetuwe College in Bemmel. Ter afronding van het vwo maken wij een profielwerkstuk. Hierin kunnen wij laten zien dat wij beschikken over de juiste onderzoek vaardigheden voor de universiteit."

"Ons profielwerkstuk gaat over het achterlaten van privacy gevoelige gegevens online. Veel sociale media websites kosten een hoop geld om draaiende te houden. U betaalt de rekening. Hoe? Doormiddel van je favoriete band te volgen of je interesses delen met je vrienden. Bij het aanmaken van een account geef je ook persoonlijke gegevens af. Denk aan je emailadres, leeftijd en woonplaats. Bedrijven zoals facebook verkopen dit. Met de opbrengst houden ze het bedrijf staande en hoef jij niets te betalen voor de dienst, omdat dit al gedaan is doormiddel van de persoonlijke gegevens.

Wij zijn benieuwd in welke mate u gegevens invult en deelt met bedrijven. Bent u bereid om voor verschillende diensten te betalen als dat moet? In de enquête vragen wij u dingen die hier mee te maken hebben. Het invullen van de enquête helpt ons enorm met het onderzoek.

De enquête is volledig anoniem. Door onderstaande QR code te scannen met uw mobiel komt u bij de enquête. Alvast heel erg bedankt!"