Afbeelding
Foto:

Combibaan voor Huissens hoofd jeugdopleiding

Ben Gerritsen 'nieuwe' trainer RKHVV

Tekst: Hans Schmeinck

Hij was al eens trainer van de hoofdmacht van RKHVV. En is nu als interim aangesteld bij de Huissense hoofdklasser. Ben Gerritsen (foto) is de opvolger van Bram Braam. Diens tijdelijke vervanger Julian Vlietstra wordt weer assistent en Gerritsen krijgt er met Léon Hese een tweede assistent bij.

De aanstelling van Gerritsen (69) als trainer van de hoofdmacht bij RKHVV werd door voorzitter Jan Kuipers bekend gemaakt op de drukbezochte 'Duitse avond'. Afgelopen donderdag bij de Huissense voetbalclub. 'Het is niet mijn bedoeling om de gezellige sfeer te onderbreken en ik zal het kort houden, maar ik vind dit nieuws te belangrijk en wil het dan ook graag met jullie delen', zei Kuipers. Ten overstaan van de selectie van de 'blauwen'.

Gerritsen was daar zelf overigens niet bij en de voorafgaande training werd nog uitgevoerd door Julian Vlietstra. Die afgelopen zondag nog een maal hoofdtrainer was van HVV in de uitwedstrijd bij SDO (zie kader). Gerritsen zelf bekeek zondag De Bataven-Hoogeveen, de komende twee tegenstanders van de Huissenaren.

De geboren Velpenaar is al sinds 2014 hoofd jeugdopleiding bij RKHVV en werd dus bereid gevonden om Bram Braam op te volgen, die was de wacht aangezegd vanwege (onder meer) teleurstellende resultaten. Diens assistent Vlietstra –die niet over de juiste papieren beschikt- nam de taken tussentijds over bij de hoofdklasser. Met wisselend succes; 7-2 zege op MSC, 7-1 verlies bij Silvolde, 0-1 winst bij Fortuna Wormerveer en vorige week zondag het schlemielige 2-3 thuisverlies tegen Achilles 1894.

Vitesse en NEC

Voornaamste taak van de in Huissen woonachtige Gerritsen is om stabiliteit te bewerkstelligen, dat zou moeten leiden tot klassebehoud. Vlietstra wordt 'gewoon' weer assistent, maar er is door RKHVV een tweede assistent aan de staf toegevoegd; Léon Hese. Die als speler in 2016 naar de 'blauwen' kwam, maar alras moest stoppen vanwege aanhoudend blessureleed. Hese brengt veel ervaring mee als prof, hij speelde bijna 250 wedstrijden betaald voetbal voor PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport, De Graafschap en SC Cambuur (19 goals).

Ook Gerritsen heeft een betaald voetbalverleden, de verdediger die regelmatig scoorde kwam uit voor Vitesse, NEC en De Graafschap. Later was hij (25 jaar!) docent bij de KNVB en trainer bij topamateurclubs als GVVV en De Treffers. Als ook bij RKHVV, in de jaren '80 van de vorige eeuw. Nu weer dus. Gerritsen: ,,Ik ben en blijf hoofd jeugdopleiding en Julian en Leon gaan bij het eerste de veldtrainingen doen. Het Engelse model, dat heb ik zelf voorgesteld en is voor nu de ideale situatie. Julian is de beoogd hoofdtrainer.''

Slechte generale voor dé derby

RKHVV verloor zondag met 2-0 zondag bij SDO, de hoogvlieger uit Bussum. Hierdoor zijn de Huissenaren gedaald naar de voorlaatste plaats in de hoofdklasse A. Een slechte generale voor de derby tegen De Bataven, dat overigens thuis met 1-2 verloor van koploper Hoogeveen. De clash met de aartsrivaal uit Gendt –middenmoter met 12 punten- staat a.s. zaterdag op het programma. De aftrap op De Blauwenburcht in Huissen is om 19.00 uur.