Themabijeenkomst:

(Sport) activiteiten voor kinderen/ jongeren met autisme

BEMMEL - Als ouders van een kind met autisme is het fijn om ervaringen, tips en adviezen te delen met andere ouders. Dit kan bij de oudergroep voor ouders van kinderen met autisme.

De groep, een initiatief van ouders in Lingewaard en SWL komt tweemaandelijks bij elkaar. Op dinsdag 6 november is de volgende bijeenkomst en komt het thema ‘activiteiten voor kinderen en jongeren’ aan de orde.

Het vinden van een juiste sport, hobby of activiteit is juist voor kinderen en jongeren met autisme een zoektocht. Belangrijk hierbij is onder andere dat de sfeer veilig en vertrouwd is, dat de begeleiders het gedrag begrijpen en er goed mee om kunnen gaan.

Samen met Chantal Migo van Uniek Sporten (deze organisatie helpt mensen met een beperking/ handicap bij het zoeken naar een sportaanbieder) gaan we in gesprek over wensen, knelpunten en hoe we het aanbod in Lingewaard kunnen vergroten en/ of verbeteren. Ouders of verzorgers van kinderen en jongeren met autisme zijn van harte welkom!

De avond vindt plaats bij SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan bij contactpersoon Sharon Michels- Kleinbussink op 06 42231578. Aanmelden is overigens niet verplicht.