School's Cool Lingewaard zoekt nieuwe mentoren

LINGEWAARD - School’s Cool Lingewaard zoekt nieuwe mentoren die de uitdaging willen aangaan om kwetsbare, maar kansrijke leerlingen op de basisschool of in het Voortgezet Onderwijs te ondersteunen.

Van deze mentoren wordt gevraagd om wekelijks bij de leerling thuis te komen, om begeleiding te geven bij schoolse zaken, gedurende een periode van zes maanden tot anderhalf jaar. Mentoren werken aan de sociale vaardigheden, oefenen samen met de leerling het rekenwerk, helpen met begrijpend lezen en/ of leren de leerlingen plannen en structureren. Daarnaast werken ze aan het zelfvertrouwen van het kind en geven het succeservaringen. School’s Cool verzorgt dit samen met haar vrijwilligers voor leerlingen vanaf groep 3 tot aan de vierde klas van het Voortgezet Onderwijs.

"De afgelopen jaren hebben scholen in het basis- en voortgezet onderwijs leerlingen aangemeld en zijn wij op zoek gegaan naar vrijwilligers. We hebben al veel leerlingen mogen koppelen aan een mentor. De komende tijd verwachten we nieuwe aanmeldingen van leerlingen. Hiervoor zoeken wij nieuwe vrijwilligers om deze kinderen/ jongeren te kunnen ondersteunen.

Heeft u affiniteit met kinderen of jongeren én heeft u zin en tijd om een kwetsbaar kind te begeleiden? Dan bent u geschikt als mentor van School’s Cool! U kunt zich aanmelden via: info@schoolscoollingewaard.nl of bel: 06 57214070." Meer informatie staat op www.schoolscoolnijmegen.nl.