Afrika-expositie Sol. (foto: Brenda van de Brink)
Afrika-expositie Sol. (foto: Brenda van de Brink)

'Baba oluwa oshe': IKC Het Drieluik in Afrikaanse sferen!

LINGEWAARD - Zingen, dansen en trommelen op de Djembé, de leerlingen van groep 7 en 8 van IKC Het Drieluik waanden zich de afgelopen weken in Afrika.

Voor het aardrijkskundethema van ‘4xWijzer’ hebben de leerkrachten in samenwerking met meneer Capel van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard, de SOL, Afrika de school in gehaald!

Bij de opening van het thema was de bovenbouwhal omgetoverd tot een echt Afrikamuseum. Je kon er informatie lezen, kleding passen, foto´s en heel veel voorwerpen bekijken terwijl de Afrikaanse muziek je écht mee op reis nam. Tijdens de lessen leerden de leerlingen over verschillende geloven, kleding en uniformen en over hoe kinderen in Afrika spelen. Via de SOL konden hierbij mooie leskisten met Afrikaanse voorwerpen gebruikt worden.

Het thema werd afgesloten met een kleedjesmarkt. De leerlingen hadden instrumenten, schilderijtjes, schaaltjes en sieraden in Afrikaanse stijl gemaakt. De opbrengst van162 euro is voor het project in Babati, Tanzania. Hier werkt de SOL met de lokale bevolking samen om een nieuwe school te bouwen:. de Nakwa Secondary School.

Djembé workshop. (foto: Brenda van de Brink)