Roman De Poolse weg

BEMMEL - Op donderdag 15 november wordt het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Noud Bles overhandigd aan de vertegenwoordiger van de Poolse ambassade mevrouw Zweekhorst-Krüger. Dit gebeurt tijdens de feestelijke presentatie van De Poolse weg in Boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42 vanaf 19.30 uur.

De Over-Betuwe en Polen zijn op veel manieren met elkaar verbonden. Poolse luchtlandingstroepen namen in september 1944 deel aan de Slag om Arnhem. In de jaren 1982-1985 werden in het kader van de hulpactie Over-Betuwe helpt Polen grote hoeveelheden hulpgoederen naar de Poolse provincie Mazurië gebracht. De schrijver maakte een van deze transporten zelf mee, zijn ervaringen inspireerden hem tot het schrijven van deze roman.

Alle boekenliefhebbers en vrienden van Polen worden uitgenodigd bij de feestelijke presentatie in De Toren van Bemmel aanwezig te zijn. Noud Bles leest voor uit zijn boek, vertelt over toen en nu, en signeert op verzoek. Toegang is gratis, bericht over uw komst naar info@torenvanbemmel.nl wordt op prijs gesteld.

Zondag gezellig naar De Minkhof

BEMMEL - Op zondag 4 november opent De Minkhof in Bemmel weer haar deuren voor een gezellig samenzijn met een optreden van Diato 48.

Deze muzikanten komen in de mooie ambiance van De Minkhof gezellig accordeonmuziek maken. Tevens wordt er een lunch geserveerd. De Minkhof is open van 11.00 tot 14.30 uur. De kosten inclusief lunch zijn 9.00 euro per persoon. U dient zich van te voren op te geven. Dit kan persoonlijk of telefonisch tijdens de openstellingsdagen (ma, wo,vrij); telefoonnummer 0481 357185.