Uitreiking eerste exemplaar 'Rondje Doornenburg aan wethouder Theo Janssen. (foto: Werkgroep Doornenburg)
Uitreiking eerste exemplaar 'Rondje Doornenburg aan wethouder Theo Janssen. (foto: Werkgroep Doornenburg) Foto: Werkgroep Doornenburg

Nieuwe fiets- en wandelroute in en om Doornenburg

DOORNENBURG - Wilt u in een mooie omgeving fietsen en wandelen? Dat kan sinds kort in en om Doornenburg met de historische fiets- en wandelroute 'Rondje Doornenburg'.

Maandag 22 oktober heeft de Werkgroep namelijk het eerste exemplaar van 'Rondje Doornenburg' uitgereikt aan wethouder Janssen. Rondje Doornenburg neemt u mee langs alle gemeentelijke monumenten en Rijksmonumenten van het dorp, die gelegen zijn in het unieke rivierengebied bij de splitsing van Waal en Rijn. Het boekje telt 28 pagina’s en heeft veel foto’s en toelichting van ieder pand en object.

Verder staan er een duidelijke plattegrond en een routebeschrijving in. Op de plattegrond zijn naast de route ook de rustbankjes in en om het dorp weergegeven om heerlijk te gaan zitten en te genieten van de omgeving… De route is samengesteld door de werkgroep Doornenburg in samenwerking met de Historische Kring Doornenburg. De layout van het boekje en drukwerk is verzorgd door Drukwerk ABC uit Doornenburg.

Het boekje zal binnenkort te koop zijn bij diverse horecabedrijven en campings. Voor nadere informatie of vragen kunt u mailen naar het algemene mailadres van de werkgroep Doornenburg: secretariaat@werkgroepdoornenburg.nl.