Aan de slag met typografie.
Aan de slag met typografie.

Kindercollege over typografie:

druk me dan als je kan

HUISSEN - In boeken, tijdschriften en op internet zie je allemaal verschillende soorten letters. Dikke letters, dunne letters, hoofdletters of krulletters. De kunst van het ontwerpen en drukken van tekst heet typografie.

Wil je hier meer over weten? Kom dan naar het gratis kindercollege over typografie in de Bibliotheek Huissen op maandagmiddag 5 november van 16.00 tot 17.00 uur. Grafisch kunstenaars Ellen Baptist en Anja Bourgondiƫn kunnen je er alles over vertellen!

Je kent vast wel de verschillende lettertypes in Word. De vorm van de letters is heel belangrijk voor de leesbaarheid, maar kan ook gewoon mooi zijn. Grafisch kunstenaars Ellen Baptist en Anja Bourgondiƫn ontwerpen zelf ook vaak letters. Dit heet typografie. Wil je hier meer over weten? En wil je hier zelf ook wel eens mee aan de slag? Dat kan tijdens het kindercollege op maandag 5 november in de Bibliotheek Huissen. Ellen en Anja laten je precies zien hoe het werkt en waarom typografie zo belangrijk is.

Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt over typografie te houden. Dan kun je ook aan je klasgenoten vertellen hoe leuk typografie is! Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Zeker zijn van een plaatsje? Zet het college in je agenda en meld je vooraf aan via huissen@obgz.nl of in de vestiging. Het kindercollege is helemaal gratis.

Het hele jaar door vinden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kindercolleges plaats. De kindercolleges zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Meer informatie staat op www.obgz.nl/kindercolleges.