Zoektocht hypotheek

tijdrovend en stressvol, vooral voor jonge huizenkoper

HUISSEN - Een huis kopen is in de huidige overspannen huizenmarkt een stressvolle bezigheid. De meeste Nederlanders vinden een hypotheek zoeken ingewikkeld en tijdrovend, blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van SNS. Vooral jonge huizenkopers en starters ervaren hierbij vaak stress.

SNS vroeg in september aan ruim 1.000 Nederlanders naar hun ervaring met het zoeken naar een geschikte hypotheek. Zowel huiseigenaren als starters namen deel. 70 procent van de huizenkopers gaf aan hierbij stress te ervaren. Onder starters is dit zelfs 88 procent. Met name jonge kopers ervaren stress bij het kiezen van een hypotheekaanbieder, de vraag of de lening verkregen kan worden en of het de juiste tijd is om te kopen.

Zoektocht kost vooral starters veel tijd Gemiddeld vergelijken hypotheekzoekers 3,5 aanbieders om tot een keuze te komen. De zoektocht naar de juiste hypotheekverstrekker kost met name starters veel tijd. 41 procent geeft aan hier een week tot een maand voor nodig te hebben.

Informatie onoverzichtelijk en ingewikkeld

Vooral het vergelijken van verschillende rentes en hypotheekvormen blijkt lastig. 40 procent heeft bovendien geen goed beeld van welke hypotheekverstrekkers er allemaal zijn. Ton Timmerman, directievoorzitter SNS: "Om het makkelijker te maken om zowel een passende hypotheekvorm als -rente te vinden, nemen wij meerdere aanbieders op in ons advies. De meeste mensen zijn dit nog niet gewend van een bank, maar wij vinden dit heel normaal. Zo kunnen we ons namelijk echt concentreren op iemands persoonlijke situatie en met een overzichtelijk aanbod veel uitzoekwerk uit handen nemen."

Hypotheekadviseur van meerdere aanbieders meest betrouwbaar: Een partij die meerdere aanbieders adviseert wordt als het meest betrouwbaar beschouwd. Toch blijkt de eigen bank het populairst voor advies.

Bridgeclub Doublet Bemmel

LINGEWAARD - Op zondag 4 november houden Bridgeclub Doublet uit Bemmel en Bridgeclub Gendt uit Gendt gezamenlijk de eerste wilddrive op landgoed Welderen. Zeven rondes worden gespeeld waarbij men tussendoor en na afloop wildspecialiteiten geserveerd krijgt.

Om 12.00 uur is de ontvangst en aanmelding waarna de drive om 12.30 uur begint. De prijsuitreiking is tegen 18.00 uur en het einde van de wilddrive is om 20.30 uur. De locatie is parkrestaurant golfbaan Welderen, Grote Molenstraat 173 in Elst. Het inschrijfgeld bedraagt 52 euro per paar en is inclusief wildspecialiteiten en meesterpunten.

Aanmelding kan geschieden bij sjoukje.veldkamp@planet.nl onder vermelding van NBB-nummer, naam, telefoonnummer en emailadres van u en uw partner. De inschrijving is definitief na bevestiging en ontvangst van het inschrijfgeld. U kunt dit overmaken op NL87RABO0316873918 t.n.v. Doublet o.v.v. Namen en NBB-nummers. Snel aanmelden is gewenst.