Ontmoetingsmiddag voor

lotgenoten Ouders van een Overleden Kind

ELST - Er is een regio/ontmoetingsmiddag voor lotgenoten Ouders van een Overleden Kind op zaterdag 13 oktober in Elst (Gld).

Het programma voor deze middag: Interactieve lezing in twee delen door Stanneke Lunter, moeder van drie kinderen en psychiater. Haar dochter Jitske overleed in oktober 2014 aan zelfdoding. Stanneke schreef hierover het boek 'Geen pijn, geen angst, geen leven – de veerkracht voorbij' (2017).

Voor de pauze zal Stanneke ingaan op depressie en suïcidaliteit. Na de pauze gaat de lezing over rouw na het verlies van een kind na zelfdoding, wat kan helpen om het leven opnieuw vorm te geven? Tijdens en na afloop van elk van beide lezingen is er ruimte voor uitwisseling of vragen aan Stanneke. Je mag een foto van je kind meenemen. Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom.

Je bent vanaf 13.30 uur welkom bij Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34 in Elst (Gld), zaal 5. Afsluiting van deze middag is rond 16.30 uur. De toegang is gratis. De eerste consumptie wordt door de vereniging aangeboden. Graag aanmelden bij bettie_elzen@hotmail.com of bellen met Bettie 06 40875275

OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Wij zijn ouders van een overleden kind(eren). Je kind(eren) verliezen. Alleen als je het zelf meemaakt, kun je echt begrijpen hoe dat is. Je kunt je heel eenzaam en onbegrepen voelen. Praten met een lotgenoot, iemand die begrijpt wat je meemaakt en luistert zonder te oordelen, helpt. Of het nu direct na het overlijden is of pas jaren later. Heb jij hulp nodig? Laat je gegevens achter op www.oudersoverledenkind.nl, Er wordt binnen 48 uur contact met je opgenomen. Voor directe hulp en deelname aan de lezing van Stanneke Lunter hoef je geen lid te zijn.

Hutaf 1 strijdend ten onder in Deventer

HUISSEN - In Deventer trad Hutaf 1 aan tegen Swift 1. Op papier een gelijkwaardig treffen. Veel wedstrijden waren spannend maar helaas viel de score op het laatst vaak uit in het voordeel van Swift. Hierdoor keerde Hutaf 1 uiteindelijk met een 8-2 nederlaag huiswaarts.

Sam ten Westenend wist de Hutaf-eer te redden door twee partijen te winnen. Joeri van Ekeren en Anne van Bolderen bleven puntloos.

Hutaf 2 speelde tegen Veenland 1 uit het Zuid-Hollandse Wilnis. Ook tijdens deze wedstrijd werden er veel spannende partijen gespeeld die meestal in het voordeel van het thuisteam eindigden. Dit resulteerde in een 7-3 nederlaag voor de Huissenaren. Jaimie Brans won twee wedstrijden en Jesper van Zanten wist één partij te winnen.

In 't Koelhuis speelde Hutaf 10 tegen TVO 4 uit Oosterhout. Er werd fanatiek gestreden om de punten en goed gespeeld. Ondanks de inzet werd met 8-2 verloren. Pim Demont en Noa Schreuer wisten ieder één wedstrijd te winnen. Bradley Braakman en Noa Blankestijn bleven zonder overwinning.