De derby tussen de vrouwen van HV Huissen en die HV Angeren is ook dit seizoen weer te beleven! (foto: Hans Schmeinck)

>
De derby tussen de vrouwen van HV Huissen en die HV Angeren is ook dit seizoen weer te beleven! (foto: Hans Schmeinck) > Foto:

HV Huissen en HV Angeren lonken naar top

Hoge verwachtingen handbalclubs

Het handbalseizoen is weer begonnen. De eerste wedstrijden zitten er al op. Zowel de mannen en vrouwen van HV Huissen als de vrouwen van HV Angeren mikken op 'bovenin meedraaien'. Misschien zit er voor een van deze Betuwse teams wel een titel in.

Al zal een kampioenschap voor het eerste mannenteam van HV Huissen behoorlijk lastig worden. De ploeg van de nieuwe, ervaren Arnhemse trainer Johann Peters is ingedeeld in de sterke Hoofdklasse Noord. Met daarin clubs die vorig seizoen nog hun tweede lieten spelen (Cometas en Artemis), maar daar door de degradatie van het eerste vorig seizoen nu dus met de hoofdmacht in uit komen. Peters schat UDI'96 uit Arnhem en D.O.S. uit het Drentse Emmer-Compascuum ook in als titelkandidaat.

,,En van mijn eigen team heb ik ook best hoge verwachtingen. Ondanks dat we niet vaak compleet waren in de voorbereiding, hebben we het daarin zeker niet slecht gedaan (waaronder goede resultaten tegen divisieploegen, HS). En ik heb er best hoge verwachtingen van, al ga ik niet zeggen dat we kampioen worden. Maar we willen wel gaan voor de bovenste drie plekken.''

De eerste wedstrijd, vorige week zaterdag thuis tegen Kwiek, werd in ieder geval (dik) gewonnen: 28-17. Al was het nog niet top, aldus Peters. ,,We kwamen een paar keer achter, stonden niet goed in de dekking en misten ongelofelijk veel open kansen.'' Genoeg werk aan de winkel nog dus voor Peters. Dat afgelopen zaterdag speelde bij Erix (zie kader).

Vrouwen

Het vrouwenteam van HV Huissen komt uit in de tweede klasse B, net als HV Angeren. De Huissensen werden vorig seizoen derde, de Angerensen zelfs tweede. Laatsgenoemden worden door velen –logischerwijs- gezien als titelkandidaat. Al zint trainer Fred Wieland dat niet helemaal: ,,Want er zijn enkele ervaren speelsters weggevallen en de voorbereiding is niet ideaal verlopen.'' Desalniettemin versloeg zijn ploeg thuis in sporthal Walburgen in Gendt het sterk ingeschatte Ha-Stu uit Nijmegen in de competitie-ouverture: 31-24.

Dan deden de handbalsters uit Huissen het nóg beter, in de 'eigen' De Brink lieten ze het Achterhoekse Minerva alle hoeken van de hal zien: 32-12. Huissen wordt gezien als outsider. Het team staat sinds dit seizoen onder leiding van Huub Vermeulen –in een grijs verleden al eens coach bij de Huissense handbalsters- maar hij was een weekendje weg. Dus vaste begeleider Patricia Willemsen en interum-coach/oud-speelster Daphne van de Koppel beleefden derhalve een mooie primeur.De derby tussen de aartsrivalen staat voor het eerst op het programma op zaterdagavond 8 december a.s., als HV Huissen HV Angeren ontvangt.

Afgelopen weekend

De Huissense handballers gaven hun goede start een prima vervolg, want 20-29 winst bij Erix, zaterdagavond in Lichtenvoorde. Het vrouwenteam van HV Huissen speelde de wedstrijd vóor de mannen en versloegen de vrouwen van Erix met 11-23. De vrouwen van HV Angeren gingen ook naar de Achterhoek, naar Ulft. Daar werd UGHV met 20-29 aan de zegekar gebonden.