Dries van Agt. (foto: Jordi Huisman)
Dries van Agt. (foto: Jordi Huisman)

Lezing Dries van Agt

BEMMEL - Dries van Agt, jurist, voormalig hoogleraar en politicus geeft op 22 oktober om 20.00 uur zijn lezing de titel 'Palestina, een schreeuw om aandacht' in cultureel centrum De Kinkel aan de Van Ambestraat 1 in Bemmel.

Sinds de vestiging van de Joodse staat blijft een pijnlijke kwestie kleven aan de ruimte die door de westerse mogendheden is gegeven aan de Joodse wereldburgers (wellicht) ten koste van de daar totdat moment wonende Palestijnen. Dries van Agt gaat in op de ontstaansgeschiedenis van de Staat Israƫl en de vele akkoorden die gesloten zijn om tot een minnelijke regeling te komen tussen de twee elkaar tot op het bot bestrijdende partijen. Kennelijk werkt oog om oog, tand om tand, waar beide religies op gebaseerd zijn, niet. Hoe komt het dat een land dat het internationale recht erkent aan landjepik doet met zijn nederzettingen beleid? Wat moet er terecht komen van Jerusalem waarop door alle partijen claims worden gelegd, zowel staatsrechtelijk als religieus?

Voor kaarten en meer informatie staat www.dekinkel.nl; kaarten zijn ook te koop bij boekhandel de Toren van Bemmel voor 12,50 euro (inclusief kopje koffie of thee voor aanvang).

Kom de smaak proeven
van Willems Kookclub!

BEMMEL - Houdt u ook zo van een zelfgemaakte soep of een ouderwetse pudding? Met ingang van oktober kookt Willem, een ervaren chef-kok, samen met mensen van de RIBW iedere donderdag een compleet driegangenmaaltijd in de keuken van Stichting Welzijn Lingewaard.

Voor een bedrag van vier euro kunt u mee eten. Er wordt alleen gewerkt met verse en seizoensgebonden producten. De hoofdgerechten zullen zowel de Hollandse pot alsmede buitenlandse gerechten bevatten. De maaltijd wordt altijd vanaf 17.30 uur geserveerd. U kunt zich aanmelden via het SWL Meldpunt: 088 2552555. Wees er snel bij, want er zijn maar weinig plekken beschikbaar. Iedereen is welkom op donderdag in de Cuperstraat 9 in Bemmel!