65-jarig jubileum Lotus Vulgaris

DOORNENBURG - In 1953 kwam een stel mannen samen in café Rijnzicht om de club op te richten, met het doel gezamenlijk te vissen en viswater te vergaren.

Ze waren op de goede plek want café-uitbater had alle visrechten deel Pannerdensch Kanaal. Nu vijfenzestig jaar later maken we daar nog steeds dankbaar gebruik van. Door het jaar heen is er een tiental wedstrijden, waarbij gestreden wordt om de titel koning van de club. En al die koningen van de afgelopen jaren strijden om het Keizerschap.

De vereniging heeft ook leden uit de omliggende dorpen, die zich prima thuis voelen om bij ons een hengeltje uit te werpen. Op 27 oktober hebben we meer dan twintig jubilarissen -onder wie drie leden vanaf de oprichting- te huldigen tijdens de feestavond, waarbij we alle leden uitnodigen met introducees. De feestavond wordt gehouden in zaal Eet- en Drinkfestijn De Waay aan de Rijndijk in Doornenburg.

Themamiddag

over diabetes

GENDT - Diabetes is een ziekte die vooral bij ouderen veel voorkomend is. Vaak heeft men diabetes zonder het zelf te weten en dat kan vervelende gevolgen hebben als het in een gevorderd stadium pas wordt geconstateerd.

Iemand met diabetes is ook gebonden aan vele beperkingen in de vorm van onder andere dieetvoorschriften. Voor de OVG is het een reden om er een themamiddag aan te wijden. In samenwerking met de Diabetesvereniging Nederland, staat op woensdag 17 oktober voor de aanwezige leden een mooie informatieve middag op het programma. Een consulente van de diabetesvereniging zal dan uitgebreid informatie geven over onderwerpen als: Wat is diabetes, hoe weet ik of er sprake van diabetes is, is het te voorkomen en/of te genezen en wat zijn de gevolgen als ik diabetes heb. Deze en nog meer onderwerpen zullen met 'n beamer en projectiescherm worden belicht.

Omdat het een onderwerp betreft wat velen aangaat, zijn deze middag ook niet-leden van de OVG welkom. Zij betalen voor deze middag bij binnenkomst twee euro als bijdrage voor de koffie met cake. De leden krijgen bovendien nog 'n consumptie aangeboden. Om het allemaal betaalbaar te houden, is er in de pauze de gebruikelijke verloting met weer mooie prijzen.

De aanvang van deze leerzame themamiddag is 14.00 uur en vindt, zoals alle bijeenkomsten, plaats in de theaterzaal van Providentia aan de Dorpstraat 5 in Gendt.

Infoavond dierenweide in Slingerbos

HUISSEN - Zoals men misschien al eerder heeft kunnen lezen wordt de dierenweide in het Slingerbos vernieuwd.

Om deze plannen met een ieder te delen is er een infoavond georganiseerd op dinsdag 23 oktober om 19:30 uur. "Daarnaast zijn we ook op zoek naar vrijwilligers voor op de dierenweide, maar ook mensen die een dagje hun handen uit de mouwen willen steken. U mag deze avond ook gebruiken om kritische vragen te stellen. De infoavond vindt plaats in de raadzaal, tegenover de nieuwe bibliotheek in Huissen. Check ook de facebookpagina."