RKHVV-captain Rutger Worm scoort de 6-2 tegen MSC (eindstand: 7-2). (foto: Hans Schmeinck)
RKHVV-captain Rutger Worm scoort de 6-2 tegen MSC (eindstand: 7-2). (foto: Hans Schmeinck)

Start amateurvoetbal; voorspelling eerste helft seizoen

Zeer divers perspectief clubs Lingewaard

Tekst: Hans Schmeinck

De start van RKHVV in de hoofdklasse A was bedroevend en trainer Bram Braam werd op non-actief gezet. Door de 7-2 zege zondag klaarde het ietwat op. Aartsrivaal De Bataven begon beduidend beter. Ook de overige amateurclubs in Lingewaard zijn inmiddels in actie gekomen. Een voorspelling voor de eerste competitiehelft.

Het amateurvoetbalseizoen is begonnen. Voor RKHVV en De Bataven al ruim een maand geleden. De Huissenaren startten bedroevendin de hoofdklasse A; na vier duels pas een ( = 1) schamel punt en al 13 goals tegen. Vrijdag werd de nieuwe 'oude' trainer Bram Braam al de wacht aan gezegd. Of dat geholpen heeft bij de onverwachte 7-2 zege (zie foto) op MSC zondag? De stand met vijf gespeeld en vier punten is in ieder geval florissanter.

Dan doet De Bataven het beduidend beter. Na een dikke 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd zijn de Gendtenaren de laatste vier duels ongeslagen. Acht punten uit bijf duels 'al' voor de ploeg van trainer Rob Bouman, die al sinds eind 2015 prima werk levert. Pikant detail: op zaterdagavond 3 november spelen de oranjehemden dé derby tegen de 'blauwen', in Huissen.

De voorspelling voor de eerste helft van het seizoen: RKHVV zal in de tweede deel van de competitie (weer) een inhaalrace in moeten zetten. Het meer ingespeelde De Bataven sprokkelt punten en staat in december in de subtop.

Bemmel scoort!

Bemmel is met een 3-1 zege NEC en een 3-3 bij Heino goed begonnen. Onder de nieuwe trainer Ronald Grotenbreg en door enkele aanwinsten gaan ze veel meer scoren en dus (meer) punten pakken dan vorig seizoen. Een plek in de top van 1E halverwege zit in het vat.

In de derde klasse (D) is de verwachting dat HAVO (won eerste twee duels) het met een prima selectie en door de gewenning aan trainer Bert Willemsen fijn bovenin meedraait in de eerste seizoenshelft.

Jonge Kracht startte goed in de 'nieuwe' vierde klasse D met vier uit twee, waaronder een 1-4 winst bij aartsrivaal Angeren. Dat ook de tweede wedstrijd verloor (3-2 bij GSV'38). Toch moeten ook de oranjehemden hoge(re) ogen kunnen gooien in deze ogenschijnlijk kwaliteitsarme klasse met veel Arnhemse verenigingen. Ook in 4D: GVA, dat het met de nieuwe trainer Patrick Kleinveld in de eerste helft van de competitie naar verwachting lastig zal hebben. De eerste twee duels gingen de Doornenburgers onderuit.

Betuwse clubs

Omdat deze editie van Hét Gemeentenieuws zich richt op Lingewaard, hebben we ons in dit artikel volstaan met (de zeven) voetbalclubs uit die gemeente. Buurgemeente Overbetuwe telt er negen; de zondagclubs Spero uit Elst (2I), Driel (3D), OSC uit Oosterhout (4E), SVHA uit Herveld-Andelst en SDOO uit Heteren (5D). Zaterdagverenigingen: Excelsior Zetten (gepromoveerd naar 3A), Elistha uit Elst (vanaf dit seizoen, 4A), Valburg en EMM Randwijk (4B). Ook 'Betuws': DVOL uit Lent (gepromoveerd naar zondag 3D) en Dodewaard (zaterdag 4B).