Das (foto: B.M. Achterberg-van der Horst)
Das (foto: B.M. Achterberg-van der Horst)

Lezing over de das

BEMMEL - Op woensdag 10 oktober wordt in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel door Stichting Lingewaard Natuurlijk een lezing georganiseerd met als onderwerp de das.

Deze marterachtige is ons grootste inheemse roofdier, leeft in groepsverband en is een nachtdier. Dertig jaar geleden ging het slecht met de das. Inmiddels is de populatie flink gegroeid en hoor je regelmatig dat er te veel zijn en dat het een plaag is. Dassen zijn vooral ’s nachts actief en veel van hun leven zien we daarom meestal niet. Sporen van hun activiteiten zijn overdag wel goed te zien. In de lezing hoort men veel over de levenswijze van de das en hoe het nu echt gaat met de populatie in Nederland.

Chris Achterberg verzorgt deze lezing. Hij is bioloog en natuurfilmer die veel van zijn tijd in de natuur doorbrengt met onderzoek doen en filmen. Samen met een aantal andere natuurliefhebbers is hij bezig met een onderzoek naar dassen in Zuidoost Utrecht en boommarters op de Utrechtse Heuvelrug en Veluwezoom.

De lezing begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Toegang inclusief een kop koffie/thee kost 7,50 euro. De toegang voor ‘Vrienden van Lingewaard Natuurlijk’ is gratis. De vriendenkaart voor het seizoen 2018-2019 is voor 15,00 euro te koop aan de kassa.