Anciëlla Tap van Camping Waalstrand: Voor een dagje uit kijkt een campinggast verder dan Lingewaard. (foto: Sjaak Veldkamp
Anciëlla Tap van Camping Waalstrand: Voor een dagje uit kijkt een campinggast verder dan Lingewaard. (foto: Sjaak Veldkamp

VVV Lingewaard verruilt Huissen voor servicepunten

BEMMEL/HUISEN - De winkel van VVV Lingewaard in Huissen sluit per 1 januari. Daarvoor in de plaats komt er in samenwerking met Overbetuwe een nieuwe formule voor servicepunten voor toeristische informatie. Dat meldt het college in de gepresenteerde begroting 2019. Voor de servicepunten denkt wethouder Theo Janssen aan bijvoorbeeld Fort Pannerden, Kasteel Doornenburg, campings en horeca. Camping Waalstrand in Gendt is enthousiast, maar ook nieuwsgierig naar de uitwerking.

VVV Lingewaard is na de herindeling opgetuigd. Gaandeweg werd duidelijk dat het VVV-loket overbodig werd. Janssen vindt het spijtig voor de circa 35 vrijwilligers. Maar ook de vrijwilligers gaven aan dat de openstelling niet opweegt tegen het aantal bezoekers, legt Janssen uit. "Toch vind ik maandelijks zo'n duizend bezoekers best redelijk." Lingewaard neemt geen afscheid van de vrijwilliger. De groep blijft actief voor de website, sociale media en folders.


De VVV gaat volgend jaar verder onder de noemer Gastheerschap De Betuwe. De servicepunten zijn gastheer of gastvrouw. Belangstellenden krijgen een cursus hoe ze toeristen kunnen informeren.

Anciëlla Tap van Camping Waalstrand vindt het een goede ontwikkeling. Uit ervaring zegt ze dat mensen op internet vooraf hun vakantiegebied verkennen, maar dat mondelinge tips over bijvoorbeeld Kasteel Doornenburg, Fort Pannerden en fietsroutes veel beter over komen.
Ze vindt het 'super' dat volgend jaar het fiets- en voetveer tussen Bemmel en Ooij in de vaart komt. Die zekerheid geeft althans het college. Het is een samenwerking tussen Lingewaard en de gemeente Berg en Dal. Dat laat meteen zien dat gemeenten op het gebied van toerisme nog meer kunnen samenwerken, vindt Tap. Voor een dagje uit kijkt een campinggast verder dan Lingewaard.