Bouw onderwijzerswoning Nakwa. (foto: Samwel Moro)
Bouw onderwijzerswoning Nakwa. (foto: Samwel Moro)

SOL zoekt een Lingewaards project in de Derde Wereld

LINGEWAARD - De Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL) kent al een lange geschiedenis in het ondersteunen van diverse projecten in de Derde Wereld. Daarnaast geeft de SOL voorlichting over het leven, werken en spelen in Afrika op de basisscholen van Lingewaard.

Sinds 2014 is SOL een duurzame relatie aangegaan met de regio Babati in Tanzania. In deze regio worden projecten ondersteund die een meerwaarde hebben voor de plaatselijke bevolking. Het gaat hierbij om projecten die door de eigen bevolking worden aangedragen en door een speciaal hiervoor ingesteld plaatselijk comité zijn goedgekeurd. Voor deze projecten ontvangt de SOL een jaarlijkse subsidie van de gemeente.

In de gemeentelijke subsidie is ook een bedrag opgenomen om incidentele projecten te ondersteunen die vanuit de Lingewaardse gemeenschap worden aangedragen. Zo zijn in het verleden projecten ondersteund voor het opzetten van een bibliotheek, waterprojecten in Malawi en Kenia, een onderwijsproject in Nepal, een project voor orthopedische operaties in de Filippijnen, onderwijsproject India, en nog veel meer.

"U als inwoner van de gemeente Lingewaard kan een verzoek voor eenmalige financiële bijdrage aan een kleinschalig ontwikkelingsproject in de derde wereld bij de SOL indienen. Het bestuur zal het verzoek beoordelen. Voor dit soort verzoeken is een totaalbedrag van duizend euro opgenomen. Stuur uw verzoek aan info@sol-lingewaard.nl met de benodigde gegevens over het project en de financiering. Na besluitvorming zullen we met u contact opnemen.