De bewoners van De Wieken met de nieuwe buurtbanken. (foto: Wilma van Deelen)
De bewoners van De Wieken met de nieuwe buurtbanken. (foto: Wilma van Deelen)

De Wieken fleurt op

tijdens Burendag

GENDT - Ondanks de regen waren de bewoners van De Wieken in Gendt op zondag 23 september toch paraat om het plantsoen in hun straat op te fleuren.

Door een bijdrage van het Oranjefonds was het mogelijk om een tweetal buurtbanken aan te schaffen die geplaatst zijn rondom de al aanwezige bloembakken. Daarna werd, onder het genot van een hapje en drankje, het motto van burendag, gezellig samenzijn en elkaar ontmoeten, vorm gegeven. De bewoners van De Wieken hebben ook al weer een nieuwe actie op touw staan om de entree van De Molenwijk op te fleuren.

De gemeente Lingewaard wil haar bewoners betrekken bij het behoud en verbeteren van de leefkwaliteit in hun buurt. In oktober ontvangt elk adres in de dorpen Gendt en Angeren een cheque ter waarde van 7,50 euro, die besteed kan worden voor initiatieven die een straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken. De bewoners van De Wieken hebben een initiatief ingediend om de bestaande bloembakken te vervangen door een bloemenpyramide. Zie www.lingewaarddoet.nl.