Glasvezel voor buitengebied Lingewaard

DOORNENBURG - Na jaren van wachten is het voor vele bewoners van het buitengebied van Lingewaard dan eindelijk zover… glasvezel lijkt nu binnen handbereik. Voor veel inwoners in het buitengebied is het een doorn in het oog, de slechte internet verbinding.

Twee weken terug werden bewoners verrast door een krantenartikeltje in de krant dat er mogelijk glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied. Het bedrijf GlasvezelBuitenaf zal, als er minstens vijftig procent van de inwoners van het buitengebied zich zou aanmelden, glasvezel gaan aanleggen. Het gebied wat zij hanteren is heel Midden en Zuid Gelderland, circa 6000 aansluitingen. Het bedrijf heeft inmiddels een tweetal informatie avonden gehouden. Glasvezel Buitenaf werkt met een beperkt aantal providers.

De andere glasvezelaanbieder liet er ook geen gras over groeien en nog geen week later ligt er een brief op de deurmat van DigitaleStadLingewaard. Zij nodigen bewoners uit voor een informatieavond met de mededeling dat er 100% zeker glasvezel gaat komen in het buitengebied van Lingewaard. DigitaleStad vereist geen min. percentage aanmeldingen maar… hoe meer aanmeldingen hoe goedkoper het wordt. Tevens ben je geheel vrij om zelf een provider te kiezen. www.digitalestadlingewaard.nl.

Vanuit de werkgroep Doornenburg zijn er de afgelopen jaren geregeld gesprekken geweest om dit bij de gemeente onder de aandacht te brengen. Wij zijn dan erg blij met deze ontwikkeling. Als alles goed gaat zal het buitengebied van Doornenburg in 2019 voorzien zijn van glasvezel. Dus op niet al te lange termijn kan er een speerpunt uit het DOP kan worden afgerond.