Presentatie opvolger e-car Gendt

GENDT - Op 3 oktober om 10.00 uur zal de presentatie plaatsvinden van de opvolger van de e-car Gendt.

In 2016 is de e-car in het dorp gaan rijden. Bij elkaar gebracht met sponsorgelden door Team Gendt Mobiel, Stichting Gendt/Doornenburg en een bijdrage van Gemeente Lingewaard. Bedoeld voor het vervoer van ouderen of mensen met een mobiele beperking, om zodoende hen een stuk zelfstandigheid en eigen regie te kunnen bieden. De bestuurders zijn vrijwilligers, die met veel plezier hun tijd beschikbaar stellen. Afgelopen twee jaar is er intensief gebruik gemaakt van de e-car. Dit initiatief van ParticipatiePunt Gendt voldoet zichtbaar aan een vraag.

In deze twee jaar hebben we echter ook veel technische mankementen aan de e-car gehad, die veel kosten en ongemak met zich mee brachten. Om de komende jaren het vervoer voort te kunnen zetten en mede dankzij sponsoring van Garage Rob van Sambeek en Woonstichting Gendt is er gekozen om de e-car te vervangen.

"Garage Rob van Sambeek biedt ons tegen gereduceerde prijs een auto aan en neemt bovendien een gedeelte van de onderhoudskosten voor zijn rekening. Natuurlijk vraagt dit ook om een aanpassing in de naam. Er zijn verschillende namen aangedragen door dorpsbewoners en op 3 oktober krijgt de ‘dorpsauto’ een nieuwe naam. Wij danken de sponsoren en vrijwillige chauffeurs die het mogelijk blijven maken om passend vervoer te bieden aan de doelgroep. Wilt u gebruik maken van de ‘dorpsauto’, dan kunt u bellen naar: 06 19192882 op werkdagen van 9.30 – 17.30 uur."