Organisatoren Anja, Ellen en Theo in de vitrine van de raadszaal. (foto: Harm, echtgenoot Ellen Baptist)
Organisatoren Anja, Ellen en Theo in de vitrine van de raadszaal. (foto: Harm, echtgenoot Ellen Baptist)

Oktobergrafiekmanifestatie Lingeprint

HUISSEN - Voor de derde maal vindt in Huissen de inmiddels landelijk bekende Lingeprint Grafiekmanifestatie plaats. Op 5, 6 en 7 oktober, kan er gekeken en genoten worden van een veelzijdig aanbod aan grafische kunst door een vijftiental (inter)nationale kunstenaars.

Door de toegankelijke opzet van Lingeprint kunnen bezoekers kennismaken met verrassende vormen van grafische kunst maar ook kan men in contact komen met de kunstenaars en zelf met hen van gedachten wisselen over hun werk. De organisatie heeft deze keer gekozen om ook de grenzen van grafiek op te zoeken.

Traditiegetrouw kunnen kinderen zaterdag papier maken onder leiding van de papiermaker van papiermakerij De Oude Molen uit Eerbeek. Zondag organiseert kinderatelier De Juliaan weer een leuke workshop drukken met letters. Beide workshops zijn gratis toegankelijk. nDe officiële opening vindt plaats vrijdagavond 5 oktober om 19.30 uur en zal worden verricht door de wethouder van cultuur van de gemeente Lingewaard Theo Janssen met muzikale begeleiding van de Spaanse zangeres Monica Coronado.

Grafiekmanifestatie Lingeprint is te vinden in de Raadzaal in Huissen, Langekerkstraat 17 en is gratis toegankelijk. Deelnemende kunstenaars 2018: Edwim Peters, Faik Al Aboudi, Ger Driessen, Hannie Kortland, Hannie Ramaer, Merlijn Marell, Peter Kalkowsky, Reina Weijers, René Treumann, Thea Figee, Wim van Broekhoven, Yvonne van Woggulum, Henk van der Voort, Willem Bosschaart, Ellen Baptist, Anja Bourgondien.