De Snack-Hut. (foto: Maaike Dukers)
De Snack-Hut. (foto: Maaike Dukers)

Holthuusjesdag in Huissen

HUISSEN - Voor het derde jaar op rij vond op IKC ’t Holthuus de zogenoemde 'Holthuusjesdag' plaats. Op 17 september werd er door alle kinderen van de school en veel ouders getimmerd, gezaagd, geschilderd en gebouwd en werden dertig houten 'huusjes' in elkaar gezet.

Een paar reacties vanaf de 'Bouwplaats:

Lieke (7 jaar): “Het was best moeilijk om het dak bouwen, maar het is wel gelukt. Wij hebben met ons groepje een snack-hut gebouwd.”

Rafaël (6 jaar): “Het is nu leuker dan vorig jaar, want nu hebben we een glijbaan gemaakt”

Noël (5 jaar): “Ik kreeg heel veel honger van het timmeren, maar we mochten op het dak van de hut onze boterhammen opeten. En dat smaakte veel lekkerder dan anders!”

Tijs Abeling (vader): “Ik geniet er echt van. Wij hadden vroeger op school alleen een Sportdag en dat was ‘t.”

Timon van Diepen (begeleider): “Vooral de samenwerking tussen de kinderen is mooi om te zien. Iedereen vindt z’n eigen draai; de één gaat schilderen, de andere timmert. Ik zag ook moeders die bij het bouwen niet zoveel meehielpen, maar die daarna opeens een tas opentrokken waar glitters, ballonnen en plantjes uitkwamen. Gewéldig!”

Aan het eind van de dag stonden er dertig prachtige, houten, huisjes op het schoolplein. Huisjes met ladders, verdiepingen, glijbanen, tafels, bankjes en de nodige versiering. Ze mogen tot het eind van de week blijven staan, zodat er nog in gespeeld kan worden. Deze Holthuustraditie wordt vast vervolgd!