De voorstelling 'Vlieg op, Zonna' is op 10 oktober te zien in de Bibliotheek Gendt.
De voorstelling 'Vlieg op, Zonna' is op 10 oktober te zien in de Bibliotheek Gendt.

Met je vrienden naar de bieb in de Kinderboekenweek

GENDT - Van 3 - 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! Onder het motto Kom erbij! kunnen kinderen allerlei voorstellingen en activiteiten bezoeken in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bijvoorbeeld de voorstelling ‘Vlieg op, Zonna!’ op 10 oktober in Bibliotheek Gendt.

Bovendien maak je kans op je favoriete boek als je deze week lid wordt van de bieb. De knallende afsluiter is het Nijmeegs Kinderboekenfeest op 14 oktober in De Lindenberg.

Vriendschap staat centraal in deze Kinderboekenweek. Zo ook in de voorstelling ‘Vlieg op, Zonna!’, over een zonne-elf die als bromvlieg naar de aarde wordt gestuurd. Het is een speelse en interactieve vertelvoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. De voorstelling is te zien op 10 oktober in Bibliotheek Gendt van 15.30 tot 16.20 uur.

De bieb heeft deze week ook een speciale actie: als je tijdens de Kinderboekenweek lid wordt van de bibliotheek, maak je kans op je favoriete boek! Tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bieb gratis. Met je lidmaatschap mag je niet alleen (prenten)boeken lenen, maar ook films, muziek, strips, luisterboeken en e-books.

Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in De Lindenberg. Paul van Loon & Andere Snuiters spelen een griezelige voorstelling en schrijver Marc ter Horst legt uit hoe het nou zit met klimaatverandering. Kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld & Annet Schaap zijn er ook. Meer informatie staat op www.obgz.nl/kinderboekenweek.