Glas-in-lood-raam kerkgebouw Protestantse Gemeente Huissen. (foto: Johan Dijkstra)
Glas-in-lood-raam kerkgebouw Protestantse Gemeente Huissen. (foto: Johan Dijkstra)

Sjaloom, Salam

HUISSEN - Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen.

Tijdens de Nationale Vredesweek van 15 - 23 september worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten (PAX). Een lang bestaande traditie in kerkelijk Nederland. In een wereld waarin ruzie, conflicten, dreiging, zuiveringsacties heel erg snel worden uitgevoerd, komen vredesgesprekken, dialoog en open ontmoetingen maar moeizaam en traag op gang. ‘Vrede - een lange weg met verdacht veel benzinestations’ (Loesje). Een vredesweek: om niet te vergeten waartoe wij op aarde zijn. Om recht te doen en in vrede te wandelen, zei de profeet. Om God en de ander lief te hebben. Niet vergeten: vrede moet je niet bewaren, maar uitdelen. Sjaloom, Salam (ds. Matthijs Glastra).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 16 september 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Iedere vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur is een ieder welkom voor koffie of thee, een praatje. Ook de kerkzaal is open. Om gewoon even stil te zijn… Vrij entree.

Twee weken geleden werd de jaarlijkse boekenmarkt gehouden. Velen hebben geholpen bij het uitzoeken en verkopen van de massaal aangeleverde boeken. En dat heeft geresulteerd in een prachtige opbrengst van 850 euro. Dit bedrag gaat in zijn geheel naar een predikant in Cuba. Hij wordt door onze kerk ondersteund in zijn werk met jongeren in de gemeente.