Vendelhulde op het kasteel op kermismaandag. (foto: www.schutterijdoornenburg.nl)
Vendelhulde op het kasteel op kermismaandag. (foto: www.schutterijdoornenburg.nl)

Doornenburg wacht in spanning

op komst nieuwe koningspaar

DOORNENBURG - Van zaterdag 15 tot en dinsdag 18 september viert Doornenburg kermis. Schutterij Gijsbrecht van Aemstel organiseert gelijktijdig de schuttersfeesten. Op zaterdag om 14.00 uur worden de vlaggen gehesen bij het Schuttersgebouw.

Aansluitend trekt men in optocht naar de schietweide aan de Pannerdenseweg voor een spannende strijd bij het prijs- en koningsschieten. Na de huldiging van de nieuwe koning start het feest in het Schuttersgebouw met muzikale medewerking van The Perfect Showband. Op zondag wordt om 10.00 uur de schuttersmis gehouden in de R.K. kerk. Aansluitend vindt in de kerktuin de muzikale vendelhulde plaats met muzikale medewerking van harmonie Sint-Caecilia.

Op maandag vindt om 9.00 uur een Heilige Mis plaats in de R.K. kerk en wordt aansluitend een krans gelegd bij het kruisbeeld aan de Kerkstraat / Kasteelsepad. Vervolgens worden om 10.15 uur in de voorburcht van kasteel De Doornenburg de jubilarissen gehuldigd en vindt de uitreiking plaats van De Gijsbrecht.

Dit jaar zijn Henk Claassen en Bram van der Welk ieder zestig jaar lid. Vijftig jaar lid zijn Nico van Alst, Henk van Alst, Henk Koenen en Hans Oostendorp. Piet Weijers en Harrie Boshoven zijn respectievelijk veertig en vijftig jaar medewerker. Op dinsdag wordt om 9.30 uur een bezoek gebracht aan het huis van het nieuwe koningspaar. Na het overhandigen van de gouden ringen wordt er een hulde gebracht. Aansluitend wordt het koningspaar in het Schuttersgebouw onthaald langs een erehaag van honderden schutters. Om 21.00 uur brengen de aspirant vendeliers een vendelhulde aan het koningspaar. Meer info staat op www.schutterijdoornenburg.nl.