Oranje Fonds steunt project Vrijwillige Gezinsondersteuning Plus

LINGEWAARD - Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het wat minder soepel verloopt. Wat is het dan fijn als er iemand in de buurt is waar je je verhaal aan kwijt kan, die naar je luistert en wat handige tips en handvatten kan aanreiken waardoor je weer verder kan. Stichting Welzijn Lingewaard draait sinds een aantal jaren het project Gezinsondersteuning met zeer enthousiaste en bekwame vrijwilligers.

Dankzij deelname aan het Programma ‘Vrijwillige zorg in het gezin’ van het Oranjefonds, kan Stichting Welzijn Lingewaard dit project nu door ontwikkelen, zodat er ook gezinnen ondersteund kunnen worden met een kind met lichte ADHD of Autisme spectrumproblematiek. Hiervoor is er weer plek voor nieuwe vrijwilligers die deze gezinnen willen ondersteunen. De eerstvolgende training start op 25 oktober. Aanmelden kan vanaf nu bij Hannah van Oene: email: h.vanoene@swlingewaard.nl of tel: 06 83580598.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die zelf ouder zijn en of ervaring hebben met opvoeden, ADHD, autisme of hier interesse in hebben en anderen daarmee willen ondersteunen. Het stimuleren van ‘Eigen kracht’ is belangrijk evenals voldoende aandacht en tijd om het gezin verder te helpen. Goed kunnen luisteren en praktische steun kunnen bieden, daar gaat het bij gezinsondersteuning vooral om.

Wij bieden de vrijwilligers; een voorbereidingscursus, persoonlijke begeleiding in de vorm van coaching gesprekken, thema- en intervisiebijeenkomsten en de mogelijkheid eigen ervaringen en kwaliteiten in te zetten en te verbreden. Voorwaarde is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).