Tekenwedstrijd

Sjors Sportief & Sjors Creatief

LINGEWAARD - In het schooljaar 2018-2019 gaat het sport- en cultuurkennismakingsproject Sjors Sportief en Creatief weer van start in gemeente Lingewaard.

Vanaf half oktober kunnen basisschoolleerlingen van het regulier en speciaal onderwijs uit groep 1 - 8 kennismaken met activiteiten/cursussen op het gebied van sport en cultuur binnen de gemeente.

Het project start met een tekenwedstrijd onder de scholen. Vanaf 17 september kan er op www.sjorssportief.nl gestemd worden. De scholen die meedoen aan de tekenwedstrijd hebben hun leerlingen geïnformeerd en gevraagd om te stemmen maar ook om hun buren, familie en vriendjes/vriendinnetjes te vragen om te stemmen. De winnende tekening krijgt namelijk een prijs voor de hele klas aangeboden beschikbaar gesteld door Fort Pannerden en komt op de voorkant van het nieuwe Sjorsboekje! Er kan tot 21 september 12.00 uur gestemd worden!

Sebastianus naar Mazingarbe Frankrijk

GENDT - Op zondag 16 september vertrekt de Show- en Marchingband met het schuttersgilde Sint-Sebastianus in de vroege ochtend naar Mazingarbe in Frankrijk. Zij zijn specifiek uitgenodigd voor dit optreden vanwege hun bijzondere gilde.

Om 8 uur 's ochtends zal de Show en Marchingband samen met het schuttersgilde Sint Sebastianus uit Gendt vertrekken naar Mazingarbe in Frankrijk. Hier zijn zij één van de deelnemers in de streetparade. Het historische gilde met vendeliers was juist iets speciaals voor de organisatie om Sint Sebastianus uit te nodigen voor dit optreden. Tijdens de streetparade zullen de vlaggen wapperen door de straten. Hiermee wil Sint-Sebastianus graag een kleurrijke indruk achterlaten. Aan het einde van de dag zal de bus weer terugkeren naar Gendt en zal er onderweg nog een stop gemaakt worden om wat te eten.