Afbeelding
Foto:

Kanongebulder op Fort

DOORNENBURG - Op zondag 9 september zet ook Fort Pannerden de poorten wijd open voor het publiek in het kader van Open Monumentendag.

Vanaf 11.15 uur is start er ieder half uur een gratis route langs diverse opstelplaatsen van kanonnen naar het magnifieke uitzichtpunt. Onderweg komt u het demonstratie kanon tegen dat met uw hulp wordt afgevuurd door onze kanonnier. Daarnaast ziet u op diverse plekken levensechte foto's met tekst en uitleg over de functie van het geschut dat daar heeft gestaan. Een korte film geeft u een impressie van de historie van het fort.

Voor de kinderen is er in de gracht een petflessenkanon en een soldatenspel. Bezoekers die nog meer van het fort willen zien betalen op 9 september een gereduceerde entree prijs. Daarmee kan gebruik gemaakt worden van het gebruikelijke aanbod: Een rondleiding met een gids door de rest van het fort, een audiotour, met de kinderen op expeditie, de belevingsroute rondom het fort en een bezoek aan het soldatenmuseum. Voor de real life game Elements is een toeslag van 8 euro (vooraf reserveren is gewenst). Een goede gelegenheid om (verder) kennis te maken met Fort Pannerden. Bij de horeca kunt u terecht voor heerlijke koffie, thee, gebak, een hapje en drankje. Iedereen is welkom tussen 11.00-17.00 uur.
Parkeren kan aan de Pannerdenseweg Doornenburg (tegenover nummer 6). Er is gratis vervoer per Tuk-tuk naar het fort. Uiteraard kan men ook te voet of per fiets zelf het fort bereiken. Meer informatie staat op www.fortpannerden.eu.