Opening van de eerste Jutbak in april.
Opening van de eerste Jutbak in april. Foto:

Opening Jutbakken in de Angerense Polder

ANGEREN - Zwerfvuil in Angeren is binnenkort verleden tijd als het aan de initiatiefneemsters van de Jutbak ligt. De Jutbak is namelijk de oplossing! De Jutbak is het best te omschrijven als een grote afvalbak waaraan lege jutzakjes hangen. Iedereen die mee wil helpen tijdens zijn wandeling, kan daar een zakje pakken en tijdens het wandelen het zwerfvuil meenemen en bij terugkomst in de Jutbak gooien. Zo kunnen we samen onze mooie natuur schoon houden!

De eerste Jutbak is in april geplaatst bij de Linge, en dat is een groot succes. Daarom heeft de gemeente nu, in overleg met betrokken Angerenaren besloten om ook in de Angerense Polder twee Jutbakken te plaatsen. Hierdoor is het dus mogelijk om te wandelen van Jutbak naar Jutbak. Een Jutbak komt bovenaan de dijk, bij de oprit Molenstraat. De tweede Jutbak komt in de polder bij het weggetje naar de strandjes.

De Jutbakken worden geopend op zondag 9 september. Iedereen is van harte uitgenodigd om 15.30 uur bij de Jutbak bovenaan de dijk, bij de oprit Molenstraat. Vanuit daar wordt al juttend naar de Jutbak in de polder gewandeld. Vervolgens vindt er een gezellige borrel plaats op Landgoed De Brouwketel. Speciaal voor de kinderen is hier ook een luchtkussen aanwezig.

In De Brouwketel vindt dan tevens de expositie plaats van de Historische Kring Angeren in het kader van Open Monumentendag. De expositie staat in het teken van De Brouwketel en haar bewoners door de eeuwen heen.

"Wil je meer informatie over de Jutbak? Neem contact op met Iris Giesen of Dianne Smits via info@angerenduurzaam.nl."

Afbeelding