Lezing Rembrandt

door kunsthistoricus Jan Six

BEMMEL - 2019 jubileum jaar van Rembrandt van Rijn! Naar aanleiding van de 350ste gedenkdag van het sterven van Rembrandt van Rijn, onze wereldberoemde schilder uit de Gouden Eeuw, is kunsthistoricus Jan Six uitgenodigd om op 24 september een lezing te geven over die beroemde Rembrandt (geboren op15 juli 1606 of 1607 te Leiden en gestorven op 4 oktober 1669 in Amsterdam).

Vragen die rijzen zijn: wat betekende Rembrandt in zijn tijd, wat was zijn kracht, hoe kwam het dat hij eigenlijk berooid gestorven is? Wat betekent deze held nu nog in deze tijd? Jan Six is onder andere bekend van de recent ontdekte Rembrandt. De familie Six is ook bekend van het door Geert Mak geschreven boek over de familie Six en hun kunstverzameling.
Voor kaarten en meer informatie ga naar www.dekinkel.nl en kijk onder lezingen en agenda. Vanaf nu zijn kaarten ook te koop bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel. Prijs per lezing: (inclusief kopje koffie/thee bij aanvang) 12,50 euro. De Kinkel staat aan de Van Ambestraat 1 in Bemmel.
Aanvang lezing: 20.00 uur.