(foto: Jan Willemsen)
(foto: Jan Willemsen) Foto:

Bemmelse Paardendagen grandioos succes!

BEMMEL - De Bemmelse Paardendagen met de Ponymarkt en de Buitenzorg Kortebaandraverij zijn weer voorbij en waren een groot succes.

Na de hele hete periode in de zomer was het op de Ponymarkt een lekkere temperatuur. Ook de dieren hadden hier baat bij. Het welzijn van de dieren staat hoog in het vaandel. Daardoor was het een volle, gezellige en sfeervolle Ponymarkt. Na jaren van een mindere aanvoer van het aantal te verhandelen dieren nam deze nu toe. Met als resultaat een levendige handel

Op de dinsdag is de kortebaandraverij gehouden in prachtige omstandigheden, een mooie baan, een kwalitatief goed veld en schitterend weer. De wedstrijd was ook vanuit de tent goed te volgen en na vier omlopen bleef er een spannende eindstrijd over. Beide paarden in de finale werden voorafgaand gereden door dezelfde pikeur, Lindsey Pegram. Zij moest dan ook een keuze maken met welk paard zij zou gaan strijden in de finale. Zij koos voor Calistokingsdeep, het paard dat vorig jaar de eindstrijd had gewonnen. John Dekker werd gevraagd als pikeur voor Eliot Charisma. De finale was een spannende koers die door Eliot Charisma werd gewonnen.

Al met al een mooie strijd op een prachtig parcours aan De Teselaar, met veel publiek die tot het einde toe geboeid de verrichtingen van de paarden hebben gevolgd. De organisatie is de sponsoren dankbaar die haar de mogelijkheid hebben geboden om de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel te kunnen houden. Ook de inzet van de vrijwilligers was weer enorm. Volgend jaar, op 13 augustus is de volgende editie.

De volledige uitslag is als volgt:

1. Eliot Charisma

2. Calistokingsdeep

3. Casanova

4. Blackpearl Trans R

5. Blue Diamond As

Beginnerscursussen Spaans en Engels bij SAB


BEMMEL - Wilt u een nieuwe taal leren of wilt u uw taalkennis weer eens ophalen dit is uw kans! Bij voldoende deelname (minimaal acht personen) start er op donderdagmorgen 4 oktober om 11.00 uur een beginnerscursus Spaans in De Kinkel.

Dit zijn 24 lessen van 1 u en 30 min.Tevens start er op vrijdag 26 oktober om 9.00 uur een beginnerscursus Engels (minimaal acht personen) in De Kinkel in Bemmel. Dit zijn 20 lessen van anderhalf uur. Voor (meer) informatie kunt u bellen, (bij voorkeur tussen 16.00- 18.00 uur) met de cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel (SAB): Willemien Hermsen 0481 463555, José van Rossum 0481 461856, Sijan Boeder 0481 465812