werk van Marja vd Veen
werk van Marja vd Veen Foto:

Keramische beelden en schilderijen in Mea Vota

HUISSEN - Keramisten en schilders van de KWA exposeren in 8 en 9 september in Museum Mea Vota. De KWA is een vereniging voor vrijetijdskunstenaars die onder begeleiding van professionele kunstenaars, werken aan de ontplooiing van hun creativiteit.


De vereniging beschikt in Arnhem over een werkplaats met verschillende atelierruimten waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor een breed spectrum van beeldende kunstvormen. Dit jaar heeft de docent Marga Knaven gekozen voor Mea Vota als decor voor een expositie.

In het tuinderscomplex Mea Vota, waar nog steeds druiven geteeld worden, bevindt zich nog een aantal originele druivenkassen die de status van gemeentelijk monument hebben. De tuinbouw in Huissen kent een rijke historie. De druiven- en tabaksteelt waren heel belangrijk. Op het hoogtepunt stonden 300 druivenkassen in Huissen. Hierdoor ontstond een zeer karakteristiek agrarisch landschap.

Zaterdag 8 september om 17.00 uur opent burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven de gerenoveerde kas en expositie. Op 8 september is het museum open van 13.00-18.00 uur en op 9 september van 13.00-17.00 uur. (Boskoops Glorie 33, Huissen; www.mea-vota.info).

Werk van Ingrid Edel
Werk van Marja vd Veen
Werk van Ingrid Edel
Werk van Ineke Visscher