Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT) 2017 (foto: Rolf Hensel)
Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT) 2017 (foto: Rolf Hensel) Rolf Hensel

Wielerspektakel Bemmel

BEMMEL - Op 16 september zal het NK Tijdrijden voor Masters in Bemmel worden verreden. Net als in 2016 ligt de organisatie van de nationale titelstrijd tegen de klok in handen van TWC ’t Verzetje. Het evenement wordt gecombineerd met het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT), Dikke Banden Race en de Wielerronde van Bemmel.

De tijdrijders uit Lingewaard en omstreken gaan in de vroege ochtend om 8.30 van start op het ruim 11 km lange tijdrit parcours in de Bemmelse polder. Wie mag zich kronen tot Lingewaards Kampioen Tijdrijden 2018? Het OLKT is een evenement voor dames en heren wielrenners uit de regio Lingewaard, Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe die tegen elkaar strijden om de eer wie de snelste tijdrijder is in onze regio.

Het tweede onderdeel op het programma is de strijd om het NK Tijdrijden voor Masters. Deze rit in lijn over ruim 21 km en onder auspiciën van de KNWU is verdeeld over vijf categorieën. De Licentiehouders Masters 60+ starten om 10.00, gevolgd door de categorieën 50+, 40+, 30+ met als slotakkoord de Dames Masters 30+ om 12.45.

Niet alleen tijdritspecialisten komen aan hun trekken in 2018. Na de traditionele Decathlon Dikke Banden Race om 14.00 slijpen om 15.15 de licentiehouders in de Sportklasse / Masters 40+ de messen op het snelle parcours over de afstand van 55 km.

Ook de recreatieve sportievelingen kunnen dit jaar hun krachten meten in het peloton. De recreanten gaan om 16.45 van start. De totaal af te leggen afstand is 25 kilometer. Dit is tegelijkertijd het slotstuk van een enerverend wielerspektakel, dat gepaard zal gaan met veel passie en strijd!