Leerlingen en docenten van Ki-Aikido Bemmel. (foto: Ilse van der Put)
Leerlingen en docenten van Ki-Aikido Bemmel. (foto: Ilse van der Put) Ilse van der Put

Leer moeiteloos bewegen in Bemmel

BEMMEL - In december ben ik (Ilse van der Put) verhuisd uit het mooie Bemmel. Ik woon nu zo'n 25 km verderop. Toch kom ik nog iedere woensdagavond naar de dojo op de Dikelsestraat 4 in Bemmel om me twee uur lang onder te dompelen in Ki-Aikido. Ik kan niet zonder.

En ik ben niet de enige, mijn mede-aikidoka's komen uit Bemmel maar ook uit Ooy, Nijmegen, Arnhem, Elst, Haalderen en zelfs Waalwijk en Utrecht. Jong én oud, man én vrouw. Allemaal mensen die week in week uit naar Bemmel komen om zich samen te bekwamen in de goede relatie, de zachte blik, de juiste verbinding, de rondste rol en de moeiteloze beweging. Door de trainingen voel ik me ontspannen en meer in balans. Ki-Aikido leerling Ilse uit Wageningen

Aikido is van oorsprong een krijgskunst. De bewegingsvormen binnen het Ki-Aikido zijn nog steeds te herleiden tot aanvals- en verdedigingstechnieken, maar worden niet met dat doel getraind. De bewegingsvormen zijn sierlijk en ogen gemakkelijk. De training richt zich op het zo harmonieus en moeiteloos mogelijk bewegen, met en zonder partner. Het leren bewegen met coördinatie van geest en lichaam staat centraal. Aikido verhoogt het lichaams- en zelfbewustzijn, wat zichtbaar wordt in de houding en uitstraling van alledag.

Ook zin om moeiteloos te leren bewegen? Meld je aan voor een gratis proefles op woensdagavond (20.00 - 22.00 uur) of vrijdagavond (19.30 -21.00 uur) info@ki-aikido-bemmel.nl of 0481 451584. Meer info www.ki-aikido-bemmel.nl.