De vrijwilligers klaren de klus (foto: Van Workum)
De vrijwilligers klaren de klus (foto: Van Workum)

Ontgroenen voor een film WO II

HUISSEN - Op donderdag 23 augustus was er bedrijvigheid rond een schijnbaar verlaten verouderd pand aan de Karstraat in Huissen. Het pand wordt namelijk een domein voor filmopnames in september. Filmmaker Bram van Workum heeft zijn oog laten vallen op dit gebouw, dat er uit ziet alsof het met moeite een oorlog heeft doorstaan.

Juist dit maakt het pand geschikt voor opnames voor een film die aandacht geeft aan thema's uit de oorlog in de Betuwe. Daartoe moest daaraan voorafgaand het aanwezige groen rondom het pand worden verwijderd. Eigenaar Jos Bulters uit Bemmel spreekt het initiatief aan en dat geldt ook voor het Exoduscomité. Vrijwilligers van de BIG (stichting Gedenkpark Huissen Stad) staken hun handen uit de mouwen.

Van Workum draagt het Gedenkpark een warm hart toe en zorgde voor een bijdrage in de pot. De klus werd in een plezierige sfeer geklaard en de grote stapel groen werd door de gemeente vrijwel direct verwijderd. Hopelijk leidt deze samenwerking verder tot het slagen van dit project.

Van Workum is ambitieus en heeft zich ten doel gesteld om een wervingsfilm te maken over hetgeen in de oorlog in de Betuwe is geschied. De opnames wil hij zoveel als kan in de Betuwe laten plaats vinden. We zullen we hier zeker meer over vernemen.