(foto: Van het Hullenaar)
(foto: Van het Hullenaar) Foto:

Foutje...

De 'R' is wel bijna in de maand, maar helaas niet op dit bord...

Open educatie bij Talento Metissimo

BEMMEL - Om weer in de onderwijs-mood van 't leren te komen: Op zaterdagmiddag 1 september vanaf 13-16 uur houdt Talento Metissimo een open middag aan de Oeverkamp 30 in Bemmel (het Tuin-Oevertje, zie website). Met een Science- en Cultuurpleintje en speurtocht voor jong en oud(er).

Via verschillende workshops kan men kennismaken met de nieuwste educatietechnieken in ons school-aanvullende jaarprogramma (32 lessen, 1,5 uur per week). Prettig effectief, handig voor groep 7/8 en hoger. Leuk voor als je van leren houdt, een klasje hebt overgeslagen of gaat overslaan. Heerlijk even uitwaaien en buiten-tuin-struinen. Naast het verrijkende jaarprogramma is ook begeleiding bij een (al dan niet bijzonder) ProfielWerkStuk mogelijk.

Aanmelden voor een losse cursus Science & Cultuur met Muziek, Metsel & Mozaik kan ook. Het is een systeem met verschillende groeifases zoals BasisWijs (Level 0-4), MuziekWijs (Level A-B). Een cursus is 10-12 lessen van 1,5 uur inclusief (proef)toetsing en certificaat of diploma. Je bepaalt deels je eigen snelheid. De studie-materialen zijn in bruikleen vanwege het doorlopende systeem met Science- & Muziekklokjes (2e druk). Zo kun je eerst proberen welk niveau past. Bij de examens zijn er gestandaardiseerde klokjes, ook in bruikleen.

Net als vorig jaar is er weer een actieve speurtocht Cultuur of Science, of beide. Wie wordt winnaar? "Bij Metissimo kunt u ook terecht voor onafhankelijke informatie over onderwijs. Ook is er een Ouderplatform actief. En wilt u meehelpen? Voor info zie: www.TalentoMetissimo.nl."